Единаесет годишно девојче е бремено во шестиот месец. Девојчето на 24 јануари е донесено во Берово од центарот за социјална работа во Кочани.

Неофицијално, таткото е 19 годишен, а случајот се води како силување.

Девојчето живеело со својата мајка, која незабележала дека ќерка ѝ е бремена, а тоа го забележале луѓе од училиштето, по што девојчето било однесено на гинеколошки преглед.

Ученичката моментално е згрижена во мал групен дом. Девојчето е во одмината бременост, шест месеци бремена.