На Клиниката за токсикологија на новогодишната ноќ биле примени 22 пациенти во алкохолизирана состојба.

Вообичаено, доминира младата популација. Најмладиот имал 14 години.

Сите биле третирани во амбуланта и се пуштени на домашно лекување.