Поддршката за предадено јагне во регистриран кланичен капацитет во 2024 година е 1.000 денари, известуваат од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.
Во 2016 година – таа поддршка била 0 денари.
– Со право велиме дека оваа година е година на сточарството, објави ресорниот министер Љупчо Николовски на својто фејсбук профил.

436393139_962300561930447_1308881276448438630_n