Во 2023 година преку Програмата ЗДРАВ ОБРОК ЗА СЕКОЕ ДЕТЕ издвоивме 40 милиони денари со кои се откупи 880.000кг. овошјe за 38.000 дечиња од детските градинки ширум државава, соопшти министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски.
Во 2016 година – 0 денари поддршка.
– Со оваа програма директно го помогнавме откупот на домашното производство, а воедно убавите македонски производи ги доближивме до најважното и највредното, нашите дечиња, порача Николовски.
419299239_956120495881787_9003975733355550874_n