Регионалниот центар за гранични работи Исток поднесе кривична пријава против С.Д.(45) од Република Турција поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „фаслификување исправа“. На 23.03.2024 на граничниот премин Деве Баир, пријавениот приложил фалсификувана меѓународна зелена карта за осигурување издадена од Република Турција.