Повозрасен паланчанец пријавил во полиција дека бил каснат од улично куче на главната улица во градот.
На 14.05.2024 во 13.00 часот во ОВР Крива Паланка, Љ.Г.(75) од Крива Паланка пријавил дека на улица „Св. Јоаким Осоговски“ бил каснат од куче скитник.