Моменталната состојба е променлива и многу непредвидлива, коронавирусот ни наметна нови начини и услови на кој сите мора брзо да се прилагодуваме, истакна директорот на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој, Николче Бабовски.

„Поради контакт со лице позитивно на „COVID19“, во следните неколку дена одам во самоизолација, по што ќе направам и тест.
Во моментов, немам никакви симптоми и се чувствувам одлично. Но, самоизолацијата ги менува моите секојдневни планови и обврски кои веќе ги имав испланирано за наредните денови. Се извинувам за сите откажани состаноци, планирани средби, настани. Здравјето и безбедноста на луѓето со кои имам секојдневни средби, семејството, блиските соработници, вработените во Агенцијата се приоритет. Ова ќе помине, да се чуваме, да носиме маски и заштита.
Бидете здрави и живи сите, ова ќе помине а ние ќе бидеме посилини“, посочи Бабовски.