Министерот за економија, Крешник Бектеши во објава на својот фејсбук профил напиша дека со новиот закон за трговија се предвидува 100 проценти поголема дневница за вработените кои се ангажирани во недела.

– Сто проценти проценти поголема дневница за вработените кои се ангажирани во недела, со новиот закон за трговија, стои во објавата на Бектеши.

Законот за трговија е поставен на ЕНЕР, со цел да има јавна расправа, а измените во законот се во согласност со најавите за недела неработен ден.