Да кажете вие како треба да се функционира државата, а истата таа држава ја оставивте со 5 милијарди евра долг, со 2,8 милијарди евра јавен долг, пари кои исчезнаа во бели палати, во илјадници споменици, во врби и палми, е несериозно, му порача вечерва претседателот на Комисијата за финансии на СДСМ, Фатмир Битиќи на Трајко Славевски од ВМРО-ДПМНЕ во гостување на ТВ 24.