Сметам дека тоа е демократски чин, но не значи дека премиерот Заев не ни треба. Сметам дека тој ни е потребен за општеството. Ова го изјави Фатмир Битиќи при пристигнување во седиштето на СДСМ, каде вечерва ќе се одржат седници на Извршниот и Централниот одбор.

-Не знам дали ќе расправаме за неговата оставка, но има побитни теми, како енергетска криза, економската криза, пандемијата. ЦО денеска, би требало, ако се стави на дневен ред, да ја разгледа оставката на Заев, а со неа следат оставките на целото раководство. Ние не бегаме од тоа, рече Битиќи.