Целината е секогаш поголема од деловите кој ја составуваат, токму затоа, визијата, отвореноста, заложбата за промена, давањето шанса и доверба, пријателството, грижата и социјалдемократскиот дух ќе имаат долг одек, истакна потпретседателот на владата и СДСМ, Фатмир Битиќи.

„Претседателе, ви благодарам за шансата која ми ја дадовте да ги споделуваме овие вредности. Ми беше чест!“, посочи Битиќи.