Претседателот Зоран Заев ќе биде меѓу граѓаните на Општините Ранковце и Кратово, а вечерва ќе учествува на граѓанска трибина и промоција на кандидатот за градоначалник и кандидатите за советници на Општина Крива Паланка на Плоштадот во Крива Палнака со почеток во 20:00 часот, каде ќе има и свое обраќање.
Вториот караван ќе биде во Општина Аеродром, каде секретарот за меѓународна соработка Бојан Маричиќ ќе има обраќање пред граѓаните на граѓанска трибина, на локација спортски центар во Ново Лисиче (дупка).
Го покануваме вашиот медиум да ги проследи настани, придржувајќи се до ковид протоколите за заштита од коронавирусот.