Најстудената сезона во годината зимата започнува денеска и ќе трае до 20 март.

Зимата започнува на северната хемисфера на Земјата, додека летото ќе започне за жителите на јужната хемисфера.

Зимата ќе трае 88 дена.

На денот на почетокот на зимата, денот е најкраток, а ноќта е најдолга.

Сонцето денеска изгреа во 7 часот и 12 минути, а ќе зајде во 15 часот и 59 минути.