Денеска, 08.02.2020 (сабота), со почеток во 13:00 часот во НУЦК Јордан Хаџи-Константинов Џинот во Велес ќе се одржи трибина на тема „Агенда – Локална самоуправа 20 – 24“.

На трибината ќе се обратат:

Модератор – Дејан Павлески – Заменик министер за локална самоуправа и  претседател на Комисија за локална самоуправа на СДСМ

Аце Коцевски – градоначалник на Велес

Александар Николиќ Писарев – новинар и истражувач во Центар за стратегиски истражувања и документација – Форум

Сретен Коцевски – извршен директор на Институт за развој на заедниците

Фатмир Битиќи – претседател на Комисија за финансии на СДСМ

Анета Симеска Димоска – пратеничка во Собранието на РСМ и член на собраниска Комисија за локална самоуправа