Дека секојдневно сме сведоци како кандидатката на ВМРО-ДПМНЕ за претседател, Гордана Силјановска-Давкова ги греши местата каде се појавува и датумите на следните избори, па тага последно од неа слушнавме како ги повикува граѓаните да излегле на гласање на 21 септември, денес и Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Крива Паланка во поканата за митингот во оваа општина, ги повикува граѓаните да дошле на 15.04.2024 во петок.

Денес повикуваат за вчера а денот да бил петок или народски кажано каша-попара.