Во разговори со директоратот на ЕУ, ЕУ амбасадорот Самуел Жбогар вчера побаравме ЕУ да ни дозволи средствата од ИПА фондовите и 50-те милиони евра кои ни ги додели ЕУ да ги пренасочиме за борба против заразата од вирусот и се надеваме дека ќе ни излезат во пресретизјави министерот за надворешни работи, Никола Димитров на претпладневниот прес.

Тој додаде дека ЕУ најави дека ќе има и додатна помош за државите погодени од корона вирусот и дека мегу нив сигурно ке биде и нашата држава.