Денеска имаме нови 146 мали семејни винарии кои успешно искористиле грант до 10.000 евра.
Ако до 2019 година сме имале 71, денес имаме 255 регистрирани винарски визби ширум државата, објави ресорниот министер Љупчо Николовски.