Кога Ј.С. (50) и Д.Д. (50) со автомобил „фиат панда“ ја удриле Данка Илиќ (2), еден од убијците се обидел да остане смирен и наводно и помогнал на полицијата и учествувал во потрагата. Другиот се тргал на страна и се криел, што на полицијата и било сомнително и врз база на таа информација ја темелела истрагата, објави „Информер“.

И двајцата осомничени паднаа на полиграфскиот тест и признаа се. С.Ј. е осомничен дека управувал службено возило на ЈКП Водовод во моментот кога на Бањски пут налетал на девојчето, додека Д.Д. бил соучесник.