Невремето што пред неколку дена ја зафати Европа предизвика големи материјални штети во Франција, Австрија, Италија и Словенија, а регистрирани се повеќе од 13 жртви.

По долготрајните екстремни горештини предизвикани од топлотниот бран „Луцифер“, Европа се соочува со драстично поинаква ситуација.

Иако бројните шумски пожари неодамна ги парализираа Франција, Италија, Хрватска, Црна Гора и многу други земји, сега земјите се соочуваат со период на силни бури и ветрови слични на урагани.

Ослободете се од заматен вид без скапи операции со овој евтин лек!!
Така, силно невреме вчера го погоди францускиот остров Корзика, каде ветерот кој дуваше со брзина до 224 километри на час корнеше дрвја и однесе покриви.

Во невремето загинаа најмалку шест лица, меѓу кои и едно дете.