Курсот на еврото денеска остана релативно стабилен, останувајќи блиску до прагот од 1,13 долари, објавија германските финансиски публикации.

Во меѓубанкарската трговија во Франкфурт утрово европската валута се менуваше за 1,1315 долари.

Европската централна банка вчера одреди референтна стапка на еврото од 1,1316 долари.