Финансиската поддршка за женски грла говеда постари од 12 месеци од 4.000 денари ја качуваме на 12.000 денари, соопштија од МЗШВ.
Во 2016 година оваа поддршка изнесувала само 2800 денари.
-Со право велиме дека оваа 2024 година е година на сточарството, сподели министерот Љупчо Николовски. 420552698_960568312103672_4780842590667099276_n