Од 2017-2023 година над 800 млади земјоделци добиле поддршка од истоимената мерка.
Од 2014-2016, само 159 млад земјоделец.
Даваме фер шанса за секој, нудиме иднина на младите да останат дома, во својата татковина, велат од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

436361988_958898685603968_7097849967458533765_n