Албанскиот премиер Еди Рама попладнево прошетал на неколку улици и пазари во Тирана да ја провери ситуацијата и да ги советува граѓаните да не излегуваат од дома порачувајки им да останат дома за побргу да се справат со опасниот Коронавирус.