Поминаа шест дена од предизборната кампања, но лидерот на опозицијата Христијан Муцкоски наместо да зборува за планови и проекти во кој правец ќе се движи државата, тој секојдневно смислува вицеви и досетки, пишува порталот Центар.

Последната во низата е за време на вечерашниот митинг во скопски Карпош, народната поговорка зајкото му рекол на магарето дека му се големи ушите, говорејќи за премиерот Зоран Заев и градоначалникот на Скопје Петре Шилегов.

Граѓаните на најголемата општина пак му покажаа на Мицкоски каква иднина сакаат, на митингот во Карпош едвај се собраа 20 луѓе, тој упорно повторуваше дека власта на СДСМ треба да си замине, но освен омраза и оговарање во неговите говори не може да се наведе ниту една конкретна причина зошто.