Празнична Крива Паланка! Денеска во градот масовно се славеше големиот христијански празник Богојавление – Водици!

418317252_394290586331688_1245884485145639429_n
Весела атмосфера, богата “Богојавленска софра” – изобилство македонски традиционални специјалитети и хумана мисија.
– Честитки за среќникот кој го извлече крстот од осветените води на Крива Река, Наум Поцев, многу здравје и среќа годинава.
За многу години нека се празнувањата! Бог се јави! – порача во честитката градоначалникот Сашко Митовски.

418426722_394290369665043_6151362348412907561_n
– Празнична Богојавленска софра како дел од масовната прослава во чест на големиот христијански празник Водици во Крива Паланка. Богојавленска софра е од натпреварувачки карактер, на која граѓани од ширум државава се натпреваруваат за најубава, највкусна и најдобро аранжирана “Богојавленска трпеза”, најавтентични садови и најубави македонски ракотворби. Сите присутни имаат можност да дегустираат од прекрасните традиционални специјалитети и да дадат свој хуманитарен придонес наменет за најранливите категории на граѓани.
За овие убави празнични денови вака ја личи мојата Крива Паланка, заедно собрани, со песна и убава храна да го славиме животот, порача министерот Љупчо Николовски.

418421899_394290659665014_1987705338086816361_n418468348_394290496331697_531180915266580462_n419491286_394290746331672_73988465111500072_n420301029_394290379665042_7866119961007446169_n420290461_394290672998346_4528058036541867913_n420202302_394290449665035_7144035650806402701_n420176827_394290772998336_6145224910556107620_n420175475_394290729665007_3283629497265466957_n420171105_394290419665038_6786909628811447591_n