Се огласи новинарот Фуркан Салиу кој вчера беше приведен во полиција.
Неговата фејсбук објава ви ја пренесуваме во целост:
– Абе неписмена банда, пак не ви помина а?
Прочитајте пак што сум напишал неписмени едни.
Барам извинување затоа што МОЖЕБИ сум придонел да ескалира ситуацијата. Иако јас не сум нападнал никого поради тоа што снимав насилство МОЖЕБИ сум придонел да ескалира и затоа се извинив.
Бандо неписмена, во вашиот штаб има повеќе осудени криминалци него во затвор.
Од вашите дувла вчера искочија вести дека кај мене дома е пронајдено огромно количество на оружје и муниција и дека е уапсен татко ми.
Ви кажав уште завчера ама никако да соберете памет… ОВАА ДРЖАВА НЕ Е ВМРО ДПМНЕ!
Добро е што не потсетивте какви сте кога имате власт а потоа плачете по судови.
НЕ ЗАБОРАВАМЕ!
Не го забораваме Мартин Нешковски!
Не го забораваме Смилковско езеро!
Не го забораваме Диво насење!
Не го забораваме Никола Младенов.
И НЕ! НЕМА ДА ДОЗВОЛИМЕ ДА СЕ ПОВТОРИ!