Државните карантини не се закана за никого, битолчани бидете раат нема да загинете! Луѓето сместени во државен карантин нема да ве заразат, затоа ги изолираат. Објектите ги чува полиција, така што никој ниту влегува, ниту излегува од објектот додека трае карантинот. А за оние со кучињата ако имаат вишак 2000 евра во буџетот, нека мочка кучето надвор после 16:00 часот.

ФБ статус на Кети Гетева