За нов лик на градот – „Градечки мост” и „Соларски мост” добиваат современ, модерен и урбан лик со нова инвестиција – 14.000.000 денари, обезбедени од Владата на РСМ, преку ТАВ програмата, објави денеска првиот човек на општина Крива Паланка.
Со инвестицијата за реконструкција на двата моста и дополнително, инвестирањето во изградба и проширување на централната градска улица, комплетно ќе се разубави и промени ликот на централното градско подрачје, порача Митовски.
Еве како ќе изгледаат мостовите:
 408145551_369464232147657_5455798409018839427_n408135213_369464265480987_5535658389171261205_n408131300_369464248814322_9114970816201922092_n408124823_369464195480994_183882424581048783_n