Заменик министерот за животна средина и просторно планирање, Јани Макрадули и градоначалникот на Општина Карпош, Стефан Богоев денеска ќе ја посетат градинката „Пролет“ во Влае, која ќе користи нов начин на загревање.

Наместо со постоечката постројка на нафта, отсега објектот ќе се загрева со геотермални пумпи кои работат на системот „воздух – вода