Утрово при вршење на редовните дневни активности, градоначалникот на Општина Крива Паланка, Сашко Митовски, случајно се нашол на локација во центарот на градот,на т.н. Шанин Мост кадешто ненадејно ѝ се слошило на една повозрасна жена.

По информациите и фотографиите до кои дојде редакцијата на Народен Глас од нивен читател, Митовски реагирал веднаш, помагајќи жената да биде транспортирана до итната медицинска служба, со што помогнал да се спаси и да добие навремена грижа и здравствена интервенција неговата сограѓанка.

-Луѓе сме, ваквите гестови треба да бидат одлика на секој човек во секоја прилика, зашто човечноста е пред сѐ, рече Митовски.