Поранешниот премиер кој избега од лицето на правдата во Унгарија, Никола Груевски украл преку 10 милијарди евра од државата вели емсијата Центар си Васко Евтов, српскиот политички аналитичар, Никола Сандуловиќ.

Во видеото, Сандуловиќ вели и дека Груевски за да побегне во Унгарија, на унгарскиот премиер Виктор Орбан му дал 2 милијарди евра.