Во 2022 година донесовме Интервентна програма вредна 900 милиони денари директна поддршка за земјоделството, информираат од МЗШВ.

Во 2016 година – 0 поддршка.
Во соработка со земјоделците, со цел да имаат конкурентно и одржливо земјоделство се справивме со секој предизвик, објави министерот Николовски.
434855810_958328655660971_3452564419080207934_n