Жена од Крива Паланка, на возраст од 71-година, вчера пријавила дека е измамена за 800 евра од лице кое продавало наводно брендирани производи.

Според пријавеното, лицето се претставило дека е претставник на компанија за брендирани производи за
домаќинство и се договориле за сумата да и продаде некои производи. Откако му ги дала парите лицето заминало, а оштетената забележала дека производите не се од компанијата и дека недостасува еден пакет. Се преземаат мерки за расчистување на случајот, соопштува СВР Куманово.