А.Д. ЕСМ на 25.11.2022 година произведе 10.489 MWh електрична енергија.

Во Термоелектраните произведени се 7.881 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.608 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија.