АД ЕСМ на 24.11.2022 година произведе 10.265 MWh електрична енергија. Во Термоелектраните произведени се 7.462 MWh, а во хидроелектраните и во Ветерниот парк Богданци произведени се 2.803 MWh.

Во изминатото деноноќие ЕСМ набави 4.580 MWh електрична енергија.