Државниот јавен обвинител, Љубомир Јовески во дебатниот магазин „Click Plus“ на ТВ21 истакна дека има сознанија дека запалениот македонски автобус бил трет во конвојот од вкупно четири автобуси.

Тој додава и дека има сознанија и за тоа дека бил последен во редот и истото со бугарските власти ќе биде утврдено.