Од почетокот на ковид пандемијата во Крива Паланка се регистрирани вкупно1.900 случаи на заразни со вирусот, во моментов активни се 89 случаи.
Согласно податоците на надлежноте, вчера во Крива Паланка се нотирани 4 нови случаи на заразни со ковид-19. а во текот на изминатото деноноќие почина едно лице од Крива Паланка на возраст од 79 години.
За еден ден регистрирани се 39 озрдавени пациенти од Крива Паланка.