Министерството за здравство информира дека Универзитетската клиника за онкологија и радиотерапија функционира нормално, во моментов течат редовни прегледи, се дава континуирано терапија и третмани за пациентите.

Во однос на истрагите кои се водат и инфомрациите од утрово, Ве молиме да се обратите до надлежните институциите, велат од МЗ.