Сашо Јанакиевски од „Еко клуб“, фирмата која несоодветно обработувала медицински отпад во Скопје, во 2012-та година започнува со ширење на империјата. Помогнат директно од власта на ВМРО ДПМНЕ, во годините кога режимот на Никола Груевски беше инсталиран во целото општество, пишува „Фронтлајн“.

Сашо Јанакиевски и Никола Груевски имале взаемна корист еден од друг. Екс-премиерот со наместени тендери му овозможувал на бизнисменот да стане главен играч на пазарот со отпад, а во отпадот има пари и корупција, што не може ни да се замисли колку. Во превод, дел од парите кои Јанакиевски ги земал од народот сигурно морал да ги искешира кај Груевски или во ВМРО ДПМНЕ.

Нивната врска како режимски премиер и биснизмен во подем била под покровителство на унгарскиот премиер Виктор Орбан. Озлогласениот политичар од Будимпешта го држи тој триаголник ден денес, а ако е така, тогаш во игра и натаму се пари. Познато е дека и Орбан, како и Груевски се одржува на власт со пари, корупција и моќ.

Целиот материјал на следниот ЛИНК