Деновиве, по новогодишните празници бројот на новозаразени надминува над 1.000 случаи на дневна основа. Тестирања има премногу, но и тестовите за домашна употреба се најпобарувани во аптеките.

По огромниот скок на новозразени граѓани со коронавирусот, претседателот на Комисијата, д-р Жарко Караџовски за утре закажа состанок со Комисијата за заразни болести.