Претседателот Заев направи потег кој на политичката сцена во овие 31 година го немаме видено. Тоа е негов личен чин, јас го поддржувам во секоја негова постапка и секако дека тој стои зад секој негов даден збор, изјави за Утрински брифинг Костадин Костадинов, градоначалник на Струмица.

-Верувам дека секоја таа криза е нова можност и го поддржувам во секоја постапка. -Струмица е континуитетот на добрите практики и политики. Почнувајќи од 2005 кога Струмица ја водеше Заев, па Јаневски. Можам да кажам дека фининасиски сме една од најстабилните општини со нула кредити и нула обврски кон добавувачи или кон изведувачи во рамките на општината, додаде Костадинов.