„Драги мои струмичанки и струмичани, мојата визија е јасна – општина препознатлива по силни економски параметри, пример за планирање и реализација на европски проекти, општина во која социјалната инклузија е секојдневие и во која младите гледаат потенцијал и светла иднина“ кажа кандидатот за градоначалник на општина Струмица од СДСМ, Костадин Костадинов на трибината „Најдоброто за нашата општина“.

Тој додаде дека Струмица ќе стане град препознатлив по спортски и културни настани, град што ќе значи иницијатор на регионални иницијативи за зближување и заеднички живот во сите сфери.

„Преку транспарентност и отчетност, со навремено делување и работа во сите сегменти ќе бидат третирани секојдненивте проблеми на граѓаните кои живеат во општина Струмица. Со еден ваков пристап и работна филозофија, со внимателно осмислена програма во која се опфатени сите аспекти и со мојот тим, верувам дека ќе бидеме премиер во управувањето и водењето на Струмица“ кажа Костадинов.

Кандидатот за градоначалник додаде дека од струмичани не бара глас за да владее, туку бара глас за да служи.

„Единствено што бараме од Струмица е верба во нашата искрена намера да ја водиме Струмица напред и да ја развиеме и изградиме во помодерна и поуспешна општина. Мојата младост нека биде гаранција за искрената намера“ кажа Костадинов.