Во интервју за МИА претседателот на СДСМ и мандатар најавува градежна експанзија во делот на значајната инфраструктура.

„Во овие 2,5 години мора да се финишираат најкрупните делници на Коридорот 8 и Коридорот 10, но и продолжување на реконструкција на магистралните и регионалните патишта. За 2,5 години очекувам и целосно завршување на примарната и секундарна гасоводна мрежа во целата држава и поставување на условите за почетокот на користење за домаќинствата.“ вели Ковачевски за МИА.

Си поставивме навистина високи цели, но сигурен сум дека со многу работа и труд можеме да ги реализираме, вели мандатарот Ковачевски во интервју за МИА.