На ВМРО-ДПМНЕ им стана редовна пракса да прават гафови.

На рекламен билборд осамна Ковачки кој неговата партија го предложи за носител на листа на Изборна единица 3, а на билбордот стои дека тој ја претставува Изборна единица 2.

Дали самата партија, ВМРО-ДПМНЕ не знае кои кандидати ги предложиле за која Изборна единица? Изгледа ова е само продолжение на изгубеноста на ВМРО-ДПМНЕ, после она на нивната кандидатка за претседател Силјановска која не знаеше во кој град се наоѓа, среде кампања