Младиот Иван Ѓоргиевски од Крива Паланка кој го извлече светиот крст од водите на Крива Река, го донираше телевизорот што го доби од општината на Атанас Ангеловски, детенце со попреченост.

Ѓоргиевски, заедно со градоначалникот на Крива Паланка, Сашко Митовски, го посетија малиот Атанас кој поради попреченоста што ја има не може да се движи и му доставија подароци.
Ivan Gjorgjievski1-Хуманостa и добрината се одлики на човечност, затоа денес заедно со Иван Ѓоргиевски, го изненадивме Атанас и однесовме подарок и јас, и Иван, кој ја донираше наградата добиена за Водици бидејќи го извлече крстот од водите на Крива Река. Во пресрет на шестиот роденден на Атанас, кој од мал се бори со попреченоста, го посетивме во неговиот дом и покрај радоста што му ја приредивме, посакавме Бог да го благослови со здравје и безгрижно детство, рече Митовски.

Мајката Бисера се заблагодари за хуманоста и изненадувањето што го приредија за нивното синче и рече дека се среќни што некој се сетил и на нив.

Инаку, семејството Ангеловски е во социјален ризик, со двајца невработени членови и малолетниот Атанас на кој му се потребни постојана грижа и нега.