Апасиев се повлекува од барањето за гласање на недоверба на Владата. Нова иницијатива нема да има, дознава Алсат од извори во ВМРО-ДПМНЕ. Повлекувањето на двајцата пратеници од Левица, доаѓа по притисокот од пратеникот на Алтернатива, Скендер Реџепи. Со одлуката на Апасиев да се повлече од списокот, се елиминира потребата од поднесување на нова иницијатива за гласање на недоверба на Владата.