-Петков ќе има средба и со Мицкоски … вчера на Тв24 имаше интервју Мицкоски, тој вика би сакал новинарите да го прашаат Петков кој е Гоце Делчев. А зошто новинарите да го прашаат? Нека го праша тој чиј е Гоце Делчев да видиме дали така се водат разговори меѓу лидер на опозиција и премиер.

Зошто новинарите да ја вршат валканата работа за еден лидер на опозиција. Мислам дека тоа е потпалување, вели Љупчо Поповски за Утрински брифинг.