Министерот за правда, Кренар Лога осврнувајќи се на заклетвата на претседателката Гордана Сиљановска Давкова на својот фејзбук профил сподели видео од првата заклетва на Барак Обама која не одела според планот и порача: Кога може САД и Обама, може и Северна Македонија и Сиљановска.
На видеото е првата неточна заклетва на Обама и следниот ден повторена по втор пат заклетва според прописите.