Сања Лукаревска вечерва во изјава за медиумите посочи дека седниците на Извршниот и на Централниот одбор на СДСМ се на барање на претседателот Зоран Заев.

Таа вели дека на седниците ќе се разговара за повеќе теми, меѓу кои и за оставката на Зоран Заев.