Скопјанка го има најголемиот бруто доход за 2020 година. Таа во изминатата година остварила доход од нешто над 453.1 милион денари во текот на целата година. Ова го соопшти денеска директорката на УЈП, Сања Лукаревска.

Тој е двојно поголем од највисокиот бруто доход во 2019 година.

Највисоката бруто плата е на граѓанин од Струга. Платата е остварена во индустријата со метали, и изнесува 105,2 милиони денари.

Лукаревска соопшти дека доход над 1 милион денари во 2020 година имале 40.021 граѓанин.